Een wereldbol kopen voor nog betere geografische kennis? Toen ik mijn barglobe ging bestellen bij de barglobe-zaak.nl had ik niet verwacht dat ik dit pakket samen met een normale wereldbol thuis liet komen. Dit deed ik met twee redenen. De eerste reden was dat deze barglobes allemaal een wereldkaart uit een andere periode bevatten en de wereldbol was gebaseerd op de kaarten van 2010. Ik heb nu twee wereldbollen in mijn kamer staan en jij? Om meer te leren over hoe leuk een wereldbol wel niet is hebben wij dit artikel het leven in geroepen.

De wereldbol voor geografische onderlegging

De echte wereldbol heb ik standaard op tafel, wordt er bij mij thuis over een land gesproken? Dan ga ik meteen opzoeken waar het land ligt. Je wilt weten waar het precies licht en je kan al veel van een land begrijpen door te weten waar het licht. Speel het volgende wereldbol spelletje met mij om te zien of jij wist om wat voor land het ging: “van de week ben ik langs de eilanden gevaren van North Baresea”, nadat wij daarlangs zijn gevaren en een bewoner hebben gegroet gingen we door naar “Jan Mayen”, nadat wij daar een tussenstop hebben gemaakt vervolgden wij de tocht richting “Nova Zembla”. Zoals je wel ziet weet je van geen één of van slechts één van deze landen waar die ligt. Daarbij denk ik dat je alleen Nova Zembla kan noemen vanwege de film.

Voor een bredere onderlegging van je geografische kennis kan een wereldbol kopen een ideale oplossing zijn en het is ook nog eens leuk.

Wereldbol kopen voor home-styling?

Ken je dat je een wereldbol kopen ging voor home-styling? Dat kan, maar het gebeurd steeds vaker. Een wereldbol is ook een symbool van geografische interesse, wat weer voor je ontwikkeling erg belangrijk is. Heb je ook toevallig nog een kind tussen de 1 en de 18? Dan zou ik zeggen bestel direct een wereldbol, want met een wereldbol in huis verhoog je geografische kennis, geografische interesse en dat resulteerd in een betere ontwikkeling. Nog een verjaardag te gaan? Een wereldbol is een echt leuk cadeau.

    01-04-2016 00:00