Uw kind gaat naar school en heeft zijn eerste les topografie/aardrijkskunde gehad. Het vraagt: waar ligt Nederland op de wereldbol?  U kunt het niet aanwijzen en uw kunt baalt, daarom is het handig voor u en uw kind een wereldbol te kopen. Misschien heeft uw kind hier heel veel interesse in en wil hier later iets mee doen. Je weet het maar nooit, daarom is het een verstandige keuze om een wereldbol kopen. Hij leert hierdoor ook meer dingen dan alleen over Nederland en dat is natuurlijk heel fijn in een internationaliserende samenleving.

De beste wereldbol kopen voor uw kind

De beste wereldbol kopen? Dan kunt u het beste kiezen voor een Atmosphere Night & Day wereldbol met verlichting. Omdat deze wereldbol met verlichting is kunt u alles extra goed zien en dat is natuurlijk heel fijn. Deze kinderwereldbol heeft een diameter van 25 centimeter en aan de binnenzijde zit de verlichting, zodat je geen last hebt van een lamp. Wanneer u de verlichting aan heeft wordt er een kaart weergeven met alle sterrenbeelden en dat is heel mooi om te zien. Deze kinderwereldbol is draaibaar, zo kunt u alle kanten goed zien en dat is extra handig.

De geschiedenis van wereldbol

Toen Copernicus in 1539 had bedacht dat de aarde rond moest zijn begon ook de geschiedenis van de antieke globe. Door de eeuwen heen werd het aardoppervlak steeds beter bekend en er werd dus steeds meer toegevoegd aan de wereldbol. Een oude globe geeft daarom de perfectie weergave van de vooruitgang in deze techniek. Ze waren ook heel duur en daarom hadden alleen rijke mensen er één. Je kan bij de oude globes ook heel goed zien wat de smaak van die tijd was en de vaardigheid van een kunstenaar was. Toen betekende kennis hier ook echt macht. In de 17e eeuw begon de gouden eeuw in Nederland. Toen werden Nederlandse wereldbolmakers de beste in hun vak.

    30-05-2016 00:00