Schiphol heeft hun lounge 2 helemaal vernieuwd. Ook hangt er nou een grote wereldbol. Deze wereldbol hangt op de eerste verdieping en is door een gat in de vloer ook op de begaande grond te zien. Helaas zijn er wel wat problemen met de wereldbol. De globe is op dit moment omheint met hekken voor de veiligheid. Wel is hij even zichtbaar geweest tijdens de opening van lounge 2. Wat is er dan mis met deze wereldbol?

Wereldbol Schiphol onveilig?

Omdat er een gat in de vloer zit met een omheining kan je ook van onderen de wereldbol zijn. Alleen is nu het probleem dat als mensen iets op de omheining zetten het er af kan vallen en zo op mensen kan vallen die er onder door lopen. Daarom hebben ze de wereldbol nu met hekken afgesloten en werken ze met de ontwerper aan een oplossing. Op het feit na dat het onveilig is, is het wel een prachtstuk. Op de grote wereldbol staan kleine bordjes met eindbestemmingen waar je vanaf Schiphol naar toe kan vliegen. Het is een prachtig idee en ontwerp. En een echt pronkstuk van Schiphol. Daarom is het ook zo jammer dat hij op dit moment niet goed te bekijken is.

Wereldbollen geschikt als decoratie

Niet alleen Schiphol gebruikt een wereldbol als decoratiestuk. Ook veel particulieren hebben steeds vaker een wereldbol in huis. Ook kopen steeds vaker mensen een barglobe. Dit is een wereldbol waar je ook nog eens een paar flessen drank in kwijt kan. Een globe staat dan ook erg mooi in huis. Vaak staat er één in een studeer- of werkkamer van mensen. Schiphol had ook al eerder een wereldbol in het winkelcentrum staan. Op deze globe zijn de verschillende tijdzones te zien. Een wereldbol is dus niet alleen leerzaam, maar ook nog eens mooi als decoratie.

    17-10-2016 00:00